Deelname Skeeler- en Wielerclub Twenterand aan 24-uurs race 24KiKa

Op 3 en 4 september wordt voor de achttiende keer de skeeler-estafette “24KiKa – skaten tegen kanker” georganiseerd. Dat betekent: in groepsverband 24 uur lang skeeleren op de baan van FlevOnice te Biddinghuizen. 

Ook dit jaar is de opbrengst in zijn geheel bestemd voor KiKa. De club uit Twenterand levert opnieuw een groot aandeel met maar liefst 25 deelnemers, waarvan 15 jeugdleden. De teamgrootte varieert van 3 tot 8 personen, waarvan steeds één teamlid zijn of haar rondjes maakt.

Er wacht de skeeleraars een stevige uitdaging, want FlevOnice ligt in de polder en daar waait het altijd. Hoewel het seizoen pas laat op gang kwam vanwege de coronaperikelen, is er de afgelopen periode toch nog flink getraind op de baan aan de Geesterenseweg. Ook op de wegen in de verre omtrek werden de nodige kilometers gemaakt. 

De stichting KiKa werft fondsen die ten goede komen aan een betere behandeling en genezing van kinderkanker. De opbrengst van 24KiKa komt volledig ten goede aan dit doel. De laatste jaren leverde dat steeds een bedrag van rond de € 100.000,-- op en dit jaar ligt de lat nog hoger!

De leden van Skeelerclub Twenterand zijn, naast de training, dan ook druk met het werven van sponsoren. Dus mocht één van onze leden bij u aan de deur komen met de sponsorlijst: wees dan vooral gul. De deelnemers willen graag een sportieve prestatie leveren maar doen het vooral voor KiKa. En dat doen we samen! 


misschien ook interessant