Start to Skate

Start to Skate bij SKEELERCLUB TWENTERAND.

De skeelerafdeling van Skeeler- & Wielerclub Twenterand is inmiddels al weer begonnen met de trainingen. Natuurlijk nog beperkt vanwege de coronamaatregelen, maar nu de leden het voorjaar een beetje geproefd hebben begint het echt te kriebelen! En dat spreekt voor zich, want het skeeleren (of inline-skaten) begint zich toch steeds meer te manifesteren als ‘corona-sport’. Steeds meer mensen bewegen zich op wieltjes over de fietspaden in de omgeving en ook landelijk heeft dit de laatste tijd al de nodige aandacht gekregen.

Plezier en veiligheid horen daarbij hand in hand te gaan. En daar wil de club uit Twenterand wel een punt van maken, want te vaak zien ze mensen zonder de nodige basistechniek en beschermingsmiddelen over de weg gaan. Op de onlangs gehouden online informatieavond is daarom Start to Skate, een beginnerscursus voor jong en oud, aangekondigd.

Het voorjaar is hét moment om de basis van het skeeleren of inline-skaten te leren en veilig op pad te kunnen. Hiermee overwin je de angst en je zult zien dat je enorme vordering kunt maken. Vanaf 10 april wordt op 5 achtereenvolgende zaterdagen van 9.30 tot 10.30 uur een introductieprogramma aangeboden. We richten ons daarbij zowel op de jeugd vanaf ca. 6 jaar als op volwassenen. Misschien wel een mooie kans om als ouders samen met je kind kennis te maken met het inline-skaten! Materiaal kan eventueel geleend worden, het dragen van een helm is verplicht. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, dit kan via anouk@swct.nl.

Doorstromen.

De skeelerclub richt zich vooral op de recreatieve sporter. Na het Start to Skate programma kan men doorstromen naar de reguliere trainingen op dinsdag en donderdagavond. De jeugdleden worden daar klaargestoomd voor de jeugdwedstrijden, een skeeler-jeugdweekend en 24KiKa!

Bij de volwassenen is er aandacht voor techniek, conditieopbouw en echte duurtraining, zowel op de baan aan de Geesterenseweg 11 als op de openbare weg. Hoogtepunten van het seizoen zijn de eigen toertocht, de toertochten bij andere clubs en 24KiKa.

Uiteraard hangt de seizoenstart af van de corona-ontwikkelingen en worden bij alle activiteiten de dan geldende maatregelen in acht genomen. Zie hiervoor ook www.swct.nl.

misschien ook interessant