Skeeleren

De Bultentocht 60 km

soort route
Skeeleren
afstand
60 km
geschatte tijd
3:30
hoogtemeters
40 Hm
calorieën
2000 Kcal
download gpx route
Hoge bergen zijn voor de meeste skeeleraars niet weggelegd, maar een mooie route met een hele reeks bruggen, viaducten en essen door het mooie Twentse landschap kan een mooie uitdaging zijn.

startpunt

De routes die wij maken starten als dit mogelijk is bij één van onze sponsoren. Je hoeft deze route niet per se vanuit het aangegeven startpunt te beginnen. Je kunt de route op elk willekeurig punt starten. Het ligt aan jouw GPS apparaat wat hier de verdere mogelijkheden zijn.

adres

Skeelerbaan Geesterenseweg 11, 7671 PA Vriezenveen
bekijk startlocatie op google maps

De Bultentocht 60km

Hoge bergen zijn voor de meeste skeeleraars niet weggelegd, maar een mooie route met een hele reeks bruggen, viaducten en essen door het mooie Twentse landschap kan een mooie uitdaging zijn. Over het algemeen ligt er voldoende mooi asfalt in onze regio om een goede skeelerroute uit te zetten. Wil je echter alle 28 klimmetjes pakken, dan moet je af en toe concessies doen. Kortom: een uitdagende route en als je wilt kun je er een mooie intervaltraining van maken. Het startpunt ligt bij de skeelerbaan in Vriezenveen, maar uiteraard kan de route overal opgepakt worden. Hou wel rekening met de rijrichting (zie km-nummering); in tegengestelde richting zitten er een paar vervelende afdalingen in…. Ook zitten er wat kruisingen in de route, dus mocht je met GPS rijden: wel verstandig om het kaartje even mee te nemen. Stopplaatsen voor een drankje of lekkere lunch vind je in Bornerbroek en Delden.

Suggesties voor stops

Bornerbroek
Delden
Foto van de routemaker
Jan Valk
Jan Valk, 51 jaar. Sinds 2007 lid van SWCT (toen nog Skeelerclub Twenterand). Toen begon ook zijn ‘sportieve carrière’ met een beginnerscursus skeeleren. Sindsdien is sporten in het algemeen en skeeleren in het bijzonder helemaal ‘zijn ding’. Van 2012 tot 2020 Heeft Jan als lid van het bestuur de portefeuille skeeleren met als onderdelen de organisatie van de skeelertochten, het beheer van de baan en de jeugdcommissie onder zijn hoede gehad.

de swct nieuwsbrief

Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

direct contact

Skeeler- & Wielerclub Twenterand
P/A Gerko Koppelman (Secretaris)
Oosteinde 3
7671 AR Vriezenveen
+316-18646708
info@swct.nl

skeelerbaan

Ijsclub Eendracht
Geesterenseweg 11
7671 PA Vriezenveen
Visit Oost voor de mooiste routes
Visit Oost voor de mooiste routes
SWCT Copyright © Alle rechten voorbehouden | Ontwerp en realisatie Monolith opportunity creators