Race

Wielrennen

Behalve een vereniging voor skeelers en mtb-ers is SWCT ook een fietstoerclub. Met deze fietstoerclub brengen we mensen met dezelfde passie bij elkaar om samen op verschillende niveau’s te fietsen. Of je nu beginnende fietser of een reeds vergevorderde bent, je kunt bij ons altijd terecht. 

Omdat bij SWCT de fietstoerclub in verschillende niveau’s opgedeeld is, zal er altijd een groep zijn waarin je prettig kunt fietsen. 

Niet alleen beginnende fietsers, maar zeker ook de gevorderden kunnen altijd terecht bij onze clubtrainer Bernhard Smelt voor adviezen (techniek e.d.) en trainingsschema’s.

Er zijn diverse redenen om te gaan sporten en deze redenen verschillen vast en zeker per persoon. Zoek je iets om je conditie op te bouwen of om meer lichaamsbeweging te krijgen, maar zoek je daarbij dan ook naar iets wat gezelligheid meebrengt en het leggen van sociale contacten bevordert, dan heb je bij het kiezen voor race-/toerfietsen bij onze vereniging een hele goede keuze gemaakt.

Twijfel je nog? 
Bij ons bestaat de mogelijkheid om een drietal keren in de gewenste groep mee te fietsen alvorens je besluit lid te worden. Je kunt dan aftasten of het bij je past en om alvast wat sfeer te proeven.

We hopen je binnenkort te mogen begroeten.

Gedragsregels
Fietsen op de openbare weg is een kunst op zich. Het rijden in een groep vereist nog meer van de fietser. Hoewel er geen exacte cijfers zijn, is het algemeen bekend dat de meeste ongevallen gebeuren in een groep. Reden genoeg om een verzameling afspraken te hanteren voor de veiligheid tijdens onze clubritten.

Start 2 Bike

Stap met een zeker gevoel op je mountainbike of racefiets

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike in het voorjaar in Vriezenveen (Twenterand). Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. In 4 trainingen van elk 3 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren.

Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen.

Voor wie?
Ben je pas begonnen met mountainbiken of wielrennen of zit je al wat langer op de fiets, maar heb je nog niet eerder een training gevolgd? Volg dan dit voorjaar/najaar de Start2Bike-trainingen bij SWCT in Vriezenveen.
Startdatum: datum
Tijd: 00.00 – 00.00 uur
Locatie: naam + adres locatie
Deelnamekosten: €37,50 voor 4 trainingen
Wat neem je mee: racefiets / MTB, helm, voldoende drinken

Schrijf je in voor Start2Bike
Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in op www.start2bike.nl en lees meer informatie. De inschrijving is open vanaf februari.

Dit leer je
Als mountainbiker ben je na 4 lessen getraind om een tocht van 25 kilometer te voltooien. Ga je wielrennen? Dan ben je klaar voor een tocht van 50 kilometer.

Deskundige trainers
Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze brengen je alle kneepjes van het wielrennen of mountainbiken bij. Denk aan: goed schakelen en remmen, klimmen, afdelen en bochten nemen.

Over Start2Bike
Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer FietsUnie. Wielerverenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten en fietsenwinkels organiseren de Start2Bike-techniektrainingen in een reeks van 4 zaterdagen op locaties in heel Nederland. Ook in Twenterand.

Houd mij op de hoogte

Bedankt. Wanneer de cursus weer begint houden wij je op de hoogte
Oops! Er ging iets niet goed tijdens het verzenden. Probeer het nogmaals.

nieuws

Contact

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

direct contact

Skeeler- & Wielerclub Twenterand
P/A Gerko Koppelman (Secretaris)
Oosteinde 3
7671 AR Vriezenveen
+316-18646708
info@swct.nl

skeelerbaan

Ijsclub Eendracht
Geesterenseweg 11
7671 PA Vriezenveen
Visit Oost voor de mooiste routes
Visit Oost voor de mooiste routes
SWCT Copyright © Alle rechten voorbehouden | Ontwerp en realisatie Monolith opportunity creators