MTB

Mountainbiken

Zoals de naam aangeeft, is deze manier van fietsen ontstaan in de bergen. Met een omgebouwde fiets de bergen in trekken om daar mooie avonturen te beleven en van de mooie natuur te genieten. Nu hebben wij hier in de buurt niet veel echte bergen, maar er heten er wel een paar zo; o.a. De Holterberg en de Hellendoornse berg.

Om jullie nou dit avontuur niet in je eentje te laten beleven, kun je bij onze club met gelijkgestemden meefietsen.Op de donderdagavonden wordt er binnen onze club (door opgeleide trainers) techniektraining gegeven. Deze helpen je je skills te verbeteren, zodat we allemaal veilig en beheerst de bergen over kunnen.

Het zomerseizoen
In het zomerseizoen fietsen we met de club op donderdagavonden vanaf 18.45 in verschillende groepen naar diverse trainingslocaties om daar training te krijgen. Er worden groepen ingedeeld op niveau. We fietsen zoveel mogelijk op de parcoursen in de buurt;

Route Sibculo,
Route Wierden,
Route Hellendoorn,
Route Rijssen,
Route Lemelerberg.

Op deze parcoursen zijn verschillende TTF’s (technical trail features) waar men door training dus gemakkelijker overheen kan. Hier wordt dan ook vaak de training op aangepast. Bij de groepen die voor het eerst training krijgen houden we ons in eerste instantie bezig met de basistechnieken, zoals hoe zit men op de fiets, noodstops maken, bochtentechniek enz.

Diverse groepen
Verder zijn er verschillende groepen binnen de club waar je op andere dagen mee kunt gaan fietsen. Deze groepen zijn in diverse getale aanwezig en weten goed de weg in de buurt.

Clubuitjes
Tevens gaan we een aantal keer per jaar op clubuitje. Dit kan zijn naar een ander deel van het land om daar eens te gaan fietsen, of een lang weekend naar een buitenlandse locatie. Dus er is genoeg te doen binnen onze club om je te vermaken op de mountainbike. Mocht je iemand zien in SWCT-kleding en heb je vragen spreek hem aan. Hij verwijst je wel naar de juiste personen, maar je bent natuurlijk op deze site aangekomen en hier is ook veel info te vinden.

Buitencode/Gedragsregels
Fietsend, wandelend, hardlopend, mountainbikend of te paard. Steeds meer mensen genieten, ieder op zijn/haar eigen manier, van de natuur. De ene beleving is niet beter of slechter dan de ander. Toch zijn er soms irritaties. Om te zorgen dat iedere sporter respectvol omgaat met elkaar én de natuur, is er de Buitencode:
1. Respecteer de natuur.
Maak geen lawaai en neem je afval mee.
2. Houd je aan de toegangsregels.
Check de toegangsborden en blijf op de voor jou bestemde paden.
3. Geef elkaar de ruimte.
Maak plaats voor een ander en minder vaart bij drukte.
4. Wees vriendelijk.
Groet elkaar vriendelijk en heb begrip voor de natuurbeleving van de ander.
5. Spreek elkaar aan.
Spreek een ander vriendelijk en respectvol aan op zijn of haar gedrag.

Naast de buitencode zijn er een aantal gedragsregels waar we ons als club aan houden.

Contact

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

direct contact

Skeeler- & Wielerclub Twenterand
P/A Gerko Koppelman (Secretaris)
Oosteinde 3
7671 AR Vriezenveen
+316-18646708
info@swct.nl

skeelerbaan

Ijsclub Eendracht
Geesterenseweg 11
7671 PA Vriezenveen
Visit Oost voor de mooiste routes
Visit Oost voor de mooiste routes
SWCT Copyright © Alle rechten voorbehouden | Ontwerp en realisatie Monolith opportunity creators