MTB

MTB route Wierden

soort route
MTB
afstand
45 km
geschatte tijd
2:30
hoogtemeters
154 Hm
calorieën
1300 Kcal
download gpx route
Wierden is een route met veel technische trails die niet zozeer moeilijk zijn maar waar je wel vaak even op de pedalen moet gaan staan. al met al een pittige ronde die zeker aan te raden is.

startpunt

De routes die wij maken starten als dit mogelijk is bij één van onze sponsoren. Je hoeft deze route niet per se vanuit het aangegeven startpunt te beginnen. Je kunt de route op elk willekeurig punt starten. Het ligt aan jouw GPS apparaat wat hier de verdere mogelijkheden zijn.

adres

Het Wapen van Vriezenveen, Westeinde 6, 7671CC, Vriezenveen
bekijk startlocatie op google maps

Wierden MTB 45km

Vanaf cafe Het Wapen van Vriezenveen fiets je eerst over de lange dorpsstraat van Vriezenveen waar als je goed oplet de typisch Vriezenveense gebouwen en hekwerkjes met witte puntjes om de tuinen ziet staan. Wanneer je vlak voor het spoor links afslaat fiets je langs het kanaal naar het Lageveld waar de eerste technische lange trail van 4,6 km wacht. Als je conditie goed is kun je de eerste 4,6 km flink aanzetten om vervolgens de ronde nogmaals te doen of de route via een stukje weg te vervolgen. Je fiets vaak via stukjes weg naar verschillende bosstroken waar je veel mooie singletracks met klimmetjes en mooie bochten tegenkomt. De route kan op een gegeven moment ingekort worden en is dan ongeveer 37 kilometer. Na het afleggen van de ongeveer 45 km (Grote ronde) kom je weer aan bij Het wapen van Vriezenveen waar je op het terras of aan de bar kunt nagenieten van je tocht.

Suggesties voor stops

Km 1 Het Wapen van Vriezenveen
Km 46 Het Wapen van Vriezenveen
Foto van de routemaker
Robert van Wijk
Hallo, ik ben Robert van Wijk, inmiddels 53 jaar jong. Gehuwd met Elise en drie geweldige zoons, Bas, Daan en Sam wonen wij in Vriezenveen. En sinds 2020 mag ik plaatsnemen in het bestuur van de SWCT, als coördinator voor het Mountainbiken. In mijn ontwikkeling als mountainbiker ben ik net als iedereen aangestoken door een vriend, inmiddels 15 jaar geleden en begonnen met boscrossen. Nadat de wielerclub is opgericht werd mij meteen gevraagd of ik geen training aan de mountainbikers wilde geven. Mijn inziens kan dit alleen als je weet wat je doet dus begonnen bij de NTFU met Trainer MTB2 en later deels WT3 en nog weer later Mountainbike instructeur, kan ik zeggen dat we wel gekwalificeerd zijn nu.

de swct nieuwsbrief

Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

direct contact

Skeeler- & Wielerclub Twenterand
P/A Gerko Koppelman (Secretaris)
Oosteinde 3
7671 AR Vriezenveen
+316-18646708
info@swct.nl

skeelerbaan

Ijsclub Eendracht
Geesterenseweg 11
7671 PA Vriezenveen
Visit Oost voor de mooiste routes
Visit Oost voor de mooiste routes
SWCT Copyright © Alle rechten voorbehouden | Ontwerp en realisatie Monolith opportunity creators