MTB

Hellendoorn

soort route
MTB
afstand
17,5
geschatte tijd
01:00
hoogtemeters
120 Hm
calorieën
1500 Kcal
download gpx route
Deze MTB route over de Sallandse Heuvelrug bij Hellendoorn heeft een lengte van 18 kilometer.

startpunt

De routes die wij maken starten als dit mogelijk is bij één van onze sponsoren. Je hoeft deze route niet per se vanuit het aangegeven startpunt te beginnen. Je kunt de route op elk willekeurig punt starten. Het ligt aan jouw GPS apparaat wat hier de verdere mogelijkheden zijn.

adres

Zwembad Het Ravijn, Piet Heinweg 16, 7441 GZ Nijverdal
bekijk startlocatie op google maps

Hellendoorn mtb

Op de Sallandse Heuvelrug zijn meerdere mountainbikeroutes uitgezet. Mooier kan het niet: onverharde paden, voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen en een gevarieerd landschap. Je fietst door bossen, over heidevelden, berg op en berg af. Het noordelijke deel van de Sallandse Heuvelrug is door zijn heuvelachtige karakter zeer geliefd bij mountainbikers. In dit gedeelte van het gebied is dan ook een ongeveer 18 kilometer lange (235 hoogtemeters), afwisselende mountainbikeroute aangelegd. Deze route wordt gekenmerkt door technische passage, hoogteverschillen en leuke singletracks.

Suggesties voor stops

9 km Tante Stoof
15 km Landgoed De Uitkijk
Foto van de routemaker
Robert van Wijk
Hallo, ik ben Robert van Wijk, inmiddels 53 jaar jong. Gehuwd met Elise en drie geweldige zoons, Bas, Daan en Sam wonen wij in Vriezenveen. En sinds 2020 mag ik plaatsnemen in het bestuur van de SWCT, als coördinator voor het Mountainbiken. In mijn ontwikkeling als mountainbiker ben ik net als iedereen aangestoken door een vriend, inmiddels 15 jaar geleden en begonnen met boscrossen. Nadat de wielerclub is opgericht werd mij meteen gevraagd of ik geen training aan de mountainbikers wilde geven. Mijn inziens kan dit alleen als je weet wat je doet dus begonnen bij de NTFU met Trainer MTB2 en later deels WT3 en nog weer later Mountainbike instructeur, kan ik zeggen dat we wel gekwalificeerd zijn nu.

de swct nieuwsbrief

Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

direct contact

Skeeler- & Wielerclub Twenterand
P/A Gerko Koppelman (Secretaris)
Oosteinde 3
7671 AR Vriezenveen
+316-18646708
info@swct.nl

skeelerbaan

Ijsclub Eendracht
Geesterenseweg 11
7671 PA Vriezenveen
Visit Oost voor de mooiste routes
Visit Oost voor de mooiste routes
SWCT Copyright © Alle rechten voorbehouden | Ontwerp en realisatie Monolith opportunity creators