MTB

Zand & Veen Sibculo

soort route
MTB
afstand
26,1 Km
geschatte tijd
1:30
hoogtemeters
67 Hm
calorieën
1000 kcal
download gpx route
De mountainbikeroute Zand en Veen is een route met veel afwisseling. De route bevat uitdagende stukken voor meer ervaren mountainbikers. Op deze stukken is er voor de minder ervaren fietsers een omleiding (chickenway) gemaakt.

startpunt

De routes die wij maken starten als dit mogelijk is bij één van onze sponsoren. Je hoeft deze route niet per se vanuit het aangegeven startpunt te beginnen. Je kunt de route op elk willekeurig punt starten. Het ligt aan jouw GPS apparaat wat hier de verdere mogelijkheden zijn.

adres

Het Wapen van Vriezenveen, Westeinde 6, 7671CC, Vriezenveen
bekijk startlocatie op google maps

Zand & Veen Sibculo 26km

De mountainbikeroute Zand en Veen is een route met veel afwisseling. De route bevat uitdagende stukken voor meer ervaren mountainbikers. Op deze stukken is er voor de minder ervaren fietsers een omleiding (chickenway) gemaakt. Ook zijn er stukken die over wat meer lange singletracks, zandpaden en bospaden gaan. In het bos nabij Sibculo zijn zogenaamde Technical Trail Features (TTF) in het parcours opgenomen. Je vindt er springschansen, jumps, drops, vlonders, technische/snelle singletracks, een evenwichtsbalk, pittige klimmen, snelle en korte afdalingen. De route ligt bij het natuurgebied Engbertsdijksvenen, de Spartelvijver Sibculo, Landalpark de Vlegge en Museum het Klooster in Sibculo. De Engbertsdijkvenen is een internationaal wetland en het grootste en belangrijkste hoogveengebied van West-Europa. Voor vogelliefhebbers, natuurliefhebbers en voor wandelaars is het een waar eldorado en door de inzet van vele vrijwilligers het best onderzochte faunagebied van Nederland. Het gebied is ontstaan door veen en zandwinning, vandaar dat je door veengebieden heen komt en langs zandafgravingen.

Suggesties voor stops

Km 7 Paviljoen de Vlegge, Valkenlaan 1A, 7693 VD in Sibculo
Km 10 Kulturthus de Klaampe, Beeklaan 1 7676 BC in Westerhaar-Vriezenveensewijk
Km 26 Cafe Boszicht, Gemeenteweg 8, 7693 PM in Sibculo
Foto van de routemaker
Robert van Wijk
Hallo, ik ben Robert van Wijk, inmiddels 53 jaar jong. Gehuwd met Elise en drie geweldige zoons, Bas, Daan en Sam wonen wij in Vriezenveen. En sinds 2020 mag ik plaatsnemen in het bestuur van de SWCT, als coördinator voor het Mountainbiken. In mijn ontwikkeling als mountainbiker ben ik net als iedereen aangestoken door een vriend, inmiddels 15 jaar geleden en begonnen met boscrossen. Nadat de wielerclub is opgericht werd mij meteen gevraagd of ik geen training aan de mountainbikers wilde geven. Mijn inziens kan dit alleen als je weet wat je doet dus begonnen bij de NTFU met Trainer MTB2 en later deels WT3 en nog weer later Mountainbike instructeur, kan ik zeggen dat we wel gekwalificeerd zijn nu.

de swct nieuwsbrief

Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

direct contact

Skeeler- & Wielerclub Twenterand
P/A Gerko Koppelman (Secretaris)
Oosteinde 3
7671 AR Vriezenveen
+316-18646708
info@swct.nl

skeelerbaan

Ijsclub Eendracht
Geesterenseweg 11
7671 PA Vriezenveen
Visit Oost voor de mooiste routes
Visit Oost voor de mooiste routes
SWCT Copyright © Alle rechten voorbehouden | Ontwerp en realisatie Monolith opportunity creators