Wielrennen

Het mooie Twentse landschap

soort route
Wielrennen
afstand
75 Km
geschatte tijd
3:00
hoogtemeters
190 Hm
calorieën
800 Kcal
download gpx route
De route komt langs mooie kleine dorpen zoals Harbrinkhoek, Hertme en het wat grotere Deurningen. Daarna via het bekende Ootmarsum ga je naar het “Springendal” in de gemeente Dinkelland. In het Springendal volgt een pittig klim waarna een mooie en lekker lopende afdaling via de Braamberg volgt.

startpunt

De routes die wij maken starten als dit mogelijk is bij één van onze sponsoren. Je hoeft deze route niet per se vanuit het aangegeven startpunt te beginnen. Je kunt de route op elk willekeurig punt starten. Het ligt aan jouw GPS apparaat wat hier de verdere mogelijkheden zijn.

adres

Het Wapen van Vriezenveen, Westeinde 6, 7671 CC, Vriezenveen
bekijk startlocatie op google maps

Het mooie Twentse landschap 75km

Deze 75 km lange route start zoals gebruikelijk vanaf het Wapen van Vriezenveen, waar je bij vertrek en/of terugkomst terecht kunt voor een heerlijke versnapering. De route komt langs mooie kleine dorpen zoals Harbrinkhoek, Hertme en het wat grotere Deurningen. Daarna via het bekende Ootmarsum ga je naar het “Springendal” in de gemeente Dinkelland. In het Springendal volgt een pittige klim waarna een mooie en lekker lopende afdaling via de Braamberg volgt. Het Springendal is een erosiedal in de stuwwal van Ootmarsum (uit het Saalien). Het ligt ten noorden van Ootmarsum en ten oosten van Vasse en beslaat ongeveer 355 hectare. Het gebied staat bekend om zijn bronnen, beken, heuvels en grafheuvels. Aan de grens met Duitsland ligt een open stuk heide, de "Paardenslenkte". In het natuurgebied ontspringt bronwater op drie plaatsen. Deze plaatsen zijn te herkennen aan de bosmeertjes die in het Springendal te vinden zijn. Eén meer is via de reguliere bospaden goed te vinden. De twee andere meertjes zijn minder bekend. De bronnen voeden drie beken: de Hazelbekke, de Springendalsebeek en de Mosbeek. Het gebied was eigendom van de Enschedese textielfabrikant Jannink en is nu in handen van Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel die het als natuurgebied beheren. De route gaat dan ten noorden van Tubbergen weer richting Vriezenveen.

Suggesties voor stops

Km 1 Het Wapen van Vriezenveen
Km x café Ootmarsum
Km x café x Tubbergen
Foto van de routemaker
André Schoemaker
Als André Schoemaker ben ik in 1957 geboren in Hengelo (o). Na jaren gewoond te hebben in zowel Deventer als Wierden woon ik sinds 2007 in Vriezenveen. Ik ben getrouwd, heb een dochter, een schoonzoon en twee kleinkinderen. Naast zelf fietsen zijn mijn hobby’s skiën, wandelen en verrichten van klein onderhoud aan fietsen. In 2019 ben ik lid geworden van SWCT en toegetreden tot het bestuur en aanspreekpunt voor de racegroep.

de swct nieuwsbrief

Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

direct contact

Skeeler- & Wielerclub Twenterand
P/A Gerko Koppelman (Secretaris)
Oosteinde 3
7671 AR Vriezenveen
+316-18646708
info@swct.nl

skeelerbaan

Ijsclub Eendracht
Geesterenseweg 11
7671 PA Vriezenveen
Visit Oost voor de mooiste routes
Visit Oost voor de mooiste routes
SWCT Copyright © Alle rechten voorbehouden | Ontwerp en realisatie Monolith opportunity creators