Wielrennen

Markelosebergronde

soort route
Wielrennen
afstand
75 Km
geschatte tijd
3:00
hoogtemeters
200 Hm
calorieën
1400 Kcal
download gpx route
Voordat je deze 75 km lange tocht gaat beginnen is het wellicht een goed idee om bij het startpunt van deze route - het “Wapen van Vriezenveen” - een bakje koffie met appelgebak te nuttigen.

startpunt

De routes die wij maken starten als dit mogelijk is bij één van onze sponsoren. Je hoeft deze route niet per se vanuit het aangegeven startpunt te beginnen. Je kunt de route op elk willekeurig punt starten. Het ligt aan jouw GPS apparaat wat hier de verdere mogelijkheden zijn.

adres

Het Wapen van Vriezenveen, Westeinde 6, 7671CC, Vriezenveen
bekijk startlocatie op google maps

Rondje Markeloseberg 75km

Voordat je deze 75 km lange tocht gaat beginnen is het wellicht een goed idee om bij het startpunt van deze route - het “Wapen van Vriezenveen” - een bakje koffie met appelgebak te nuttigen. De route voert je naar de westkant van Vriezenveen waar je het “lint”-dorp verlaat om door de weilanden over goed berijdbare wegen naar Nijverdal te rijden. Vervolgens fiets je over de uitlopers van de “Sallandse heuvelrug” naar Markelo waar je de Markeloseberg zult moeten bedwingen. Een mooie klinkerweg klim (zeker niet te moeilijk) waar je boven van een schitterend uitzicht kunt genieten. Daarna weer door de weilanden naar Rijssen waar je het Schwarzwald doorgaat om vervolgens door een pracht gebied (leuk weggetje, maar soms wat druk) langs de Regge uit te kunnen fietsen. De tocht zit erop en je fietst aan de zuidkant Vriezenveen binnen om vervolgens te eindigen bij het Wapen van Vriezenveen. Na een verfrissend drankje gaan jullie hopelijk tevreden huiswaarts.

Suggesties voor stops

Nijverdal
Rijssen
Wierden
Foto van de routemaker
André Schoemaker
Als André Schoemaker ben ik in 1957 geboren in Hengelo (o). Na jaren gewoond te hebben in zowel Deventer als Wierden woon ik sinds 2007 in Vriezenveen. Ik ben getrouwd, heb een dochter, een schoonzoon en twee kleinkinderen. Naast zelf fietsen zijn mijn hobby’s skiën, wandelen en verrichten van klein onderhoud aan fietsen. In 2019 ben ik lid geworden van SWCT en toegetreden tot het bestuur en aanspreekpunt voor de racegroep.

de swct nieuwsbrief

Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

direct contact

Skeeler- & Wielerclub Twenterand
P/A Gerko Koppelman (Secretaris)
Oosteinde 3
7671 AR Vriezenveen
+316-18646708
info@swct.nl

skeelerbaan

Ijsclub Eendracht
Geesterenseweg 11
7671 PA Vriezenveen
Visit Oost voor de mooiste routes
Visit Oost voor de mooiste routes
SWCT Copyright © Alle rechten voorbehouden | Ontwerp en realisatie Monolith opportunity creators