Wielrennen

Twentse Heuvelentocht

soort route
Wielrennen
afstand
92 Km
geschatte tijd
3:30 uur
hoogtemeters
400 Hm
calorieën
1200 Kcal
download gpx route
Deze, ruim 90 km, mooie route door het Twentse landschap is voor de geoefende fietser. Het begint bij “het Wapen van Vriezenveen” (parkeergelegenheid in de buurt) waar je voor je op de fiets stapt kunt genieten van een heerlijke kop koffie, indien gewenst met appelgebak.

startpunt

De routes die wij maken starten als dit mogelijk is bij één van onze sponsoren. Je hoeft deze route niet per se vanuit het aangegeven startpunt te beginnen. Je kunt de route op elk willekeurig punt starten. Het ligt aan jouw GPS apparaat wat hier de verdere mogelijkheden zijn.

adres

Het Wapen van Vriezenveen, Westeinde 6, 7671CC, Vriezenveen
bekijk startlocatie op google maps

Twentse Heuvelentocht 92km

Deze, ruim 90 km, mooie route door het Twentse landschap is voor de geoefende fietser. Het begint bij “het Wapen van Vriezenveen” (parkeergelegenheid in de buurt) waar je voor je op de fiets stapt kunt genieten van een heerlijke kop koffie, indien gewenst met appelgebak. Als eerste voert de tocht door een mooi landschap met weilanden naar de Lemelerberg: De Lemelerberg bestaat uit een stuwwal die zich ten westen van het Overijsselse Lemele en ten noordoosten van Lemelerveld bevindt. Het gedeelte dat Lemelerberg heet is ruim 60 meter hoog. Met 77,9 m is de aan de noordzijde van het gebied gelegen Archemerberg het hoogste deel van de stuwwal. De heuvel is van 2 kanten te beklimmen. De westzijde van de heuvel is steiler maar korter, ideaal voor sprinttraining. Terwijl de oostzijde wat lagere percentages bevat maar langer is. Daarna een kleine klim op de sanatoriumlaan. Een leuke maar kleine klinker-klim. Niets bijzonders, maar genoeg om de hartslag te verhogen. De weg zelf is een brede weg die door auto's wordt gebruikt. Vervolgens ga je door naar het natuurgebied van Salland “de Holterberg”. Leuke klim in het middengedeelte van de Sallandse Heuvelrug. De klim heet 'De Klimmetjes', wat zijn naam eer aan doet, verwijzend naar het feit dat het in twee delen steil is. De meeste beginners maken de fout om in het eerste deel te snel te gaan. Daarna komt een minder steil deel ….. maar dan net om de hoek wordt het weer steiler. Al met al een mooie en leuke klim. Na deze toch wel enigszins karakteristieke heuvels ga je door Holten via de Zuurberg naar het mooie Schwarzwald bij Rijssen. Via de weilanden ga je weer terug naar Vriezenveen. Bij het eindpunt aangekomen kun je bij “het Wapen van Vriezenveen” genieten van een heerlijk drankje alvorens huiswaarts te keren.

Suggesties voor stops

Km 1 Het Wapen van Vriezenveen
Km 32 De Lemelerberg
Km 92 Het Wapen van Vriezenveen
Foto van de routemaker
André Schoemaker
Als André Schoemaker ben ik in 1957 geboren in Hengelo (o). Na jaren gewoond te hebben in zowel Deventer als Wierden woon ik sinds 2007 in Vriezenveen. Ik ben getrouwd, heb een dochter, een schoonzoon en twee kleinkinderen. Naast zelf fietsen zijn mijn hobby’s skiën, wandelen en verrichten van klein onderhoud aan fietsen. In 2019 ben ik lid geworden van SWCT en toegetreden tot het bestuur en aanspreekpunt voor de racegroep.

de swct nieuwsbrief

Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

direct contact

Skeeler- & Wielerclub Twenterand
P/A Gerko Koppelman (Secretaris)
Oosteinde 3
7671 AR Vriezenveen
+316-18646708
info@swct.nl

skeelerbaan

Ijsclub Eendracht
Geesterenseweg 11
7671 PA Vriezenveen
Visit Oost voor de mooiste routes
Visit Oost voor de mooiste routes
SWCT Copyright © Alle rechten voorbehouden | Ontwerp en realisatie Monolith opportunity creators