2e jaar voor C-groep

Bij de start van het nieuwe wielerseizoen, gaan we verder met deze nieuwe fietsgroep. De zogenoemde C-rijders fietsen met een maximale gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur. Het bestuur van SWCT merkt aan het succes van deze groep en de positieve reacties van de leden die nu weer in clubverband fietsen dat ze zich weer bij de vereniging betrokken voelen.

Dat mensen niet meer meerijden in de A- of B-groep kan meerdere redenen hebben, vertelt bestuurslid André Schoemaker. Voor een deel van de leden ligt de gemiddelde snelheid in die groepen te hoog. Zij willen liever in een wat rustiger tempo fietsen.

De C-groep biedt de mogelijkheid dat in groeps- en verenigingsverband te doen, waarbij ze tevens via de wielersportbond NTFU verzekerd zijn. Wat de gemiddelde snelheid is, tijdens het fietsen bepalen de deelnemers zelf in overleg met de voorrijder, maar het maximale is 25 kilometer per uur, met een mogelijke uitloop naar 27 kilometer per uur.

Met de C-groep heeft de club ook nieuwe leden weten aan te trekken. Want voor ‘beginnende’ fietsers is het een prima gelegenheid om met deze tak van sport kennis te maken.

Ook nieuw is dat er in het nieuwe seizoen niet alleen op de dinsdag- en donderdagavond, maar ook op de zaterdagmiddag in clubverband gefietst kan worden. Dat geldt zowel voor de A- en B-, als voor de C-rijders.

Het nieuwe seizoen voor de race-fietsers begint eind maart 2021.

Wie interesse heeft om deel te nemen in de C-groep kan zich aanmelden via het contactformulier op de website.

Voor nieuwe leden is het starks ook mogelijk eerst via de NTFU site (start2bike) aan te melden.

misschien ook interessant