Volg de opleiding MTB trainer

Tijdens de corona pandemie is het mountainbiken ontzettend populair geworden, het is drukker dan ooit op de mountainbikeroutes en alle voorraden van fietswinkels zijn uitverkocht. 

Nu we weer kort voor een Lock down staan, waarschijnlijk tijdens het schrijven van dit stuk, zal het mountainbiken niet minder worden, maar waarschijnlijk meer.

Dit heeft als gevolg dat we na al deze eenzame tijd straks weer meer mensen op de trainingen kunnen verwachten. Aangezien we bij de SWCT maar twee opgeleide trainers hebben, zijn we genoodzaakt uit te breiden. Gelukkig hebben we binnen onze vereniging 4 mensen bereid gevonden en opleiding tot trainer te volgen. Dit geeft de mogelijkheid de groepen kleiner en daardoor overzichtelijker te houden. Tevens bied het kansen om de beginnende mountainbiker beter te leren mountainbiken. Snel fietsen is een, maar controle houden is twee.

Snel fietsen is een, maar controle houden is twee.

 

Met de ontwikkeling van de routes en bikeparken in de omgeving van Twenterand is het raadzaam om een training bij een club te volgen, er gebeuren veel ongelukken, en meestal komt dat door overschatting van eigen kunnen en onderschatting van het parcours. Bij de SWCT brengen we iedereen bij hoe daar mee om te gaan, in de vorm van techniek trainingen, we leren hoe je beter op de fiets zit en hoe om te gaan met moeilijke situaties.

Om extra trainers te kunnen opleiden moeten er natuurlijk financiële middelen beschikbaar zijn. Daar is dus een subsidie pot in Overijssel daarvoor ter beschikking waaruit wij voor deze opleidingen een mooie subsidie van de provincie Overijssel ontvangen. 

Door deze subsidie kunnen er 4 nieuwe MTB trainers een opleiding volgen!

misschien ook interessant